Kapusta
Składniki:
- główka małej kapusty
- 2 cebule
- marchewka
- ząbek czosnku
- kawałek kiełbasy
- 1 l bulionu
- pieprz i sól
- majeranek
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Przygotowanie: Z kapusty wycinamy środek
( głąb) po czym kroimy ją na cienkie plastry. Parzymy a następni wylewamy wodę. Zalewamy 1 l bulionu i stawiamy na małym gazie. Po 30 min. dodajemy czosnek i marchewkę. Gotujemy na małym ogniu przez 1 godzinę. W tym czasie kroimy kiełbasę i cebule i przysmażamy na patelni. Składniki dodajemy do kapusty i gotujemy razem jeszcze ok. 0,5 godzimy. 10 min. przed końcem dodajemy majeranek i resztę przypraw razem z koncentratem i dokładnie mieszamy. Gotowe!
- główka małej kapusty
- 2 cebule
- marchewka
- ząbek czosnku
- kawałek kiełbasy
- 1 l bulionu
- pieprz i sól
- majeranek
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Przygotowanie: Z kapusty wycinamy środek
( głąb) po czym kroimy ją na cienkie plastry. Parzymy a następni wylewamy wodę. Zalewamy 1 l bulionu i stawiamy na małym gazie. Po 30 min. dodajemy czosnek i marchewkę. Gotujemy na małym ogniu przez 1 godzinę. W tym czasie kroimy kiełbasę i cebule i przysmażamy na patelni. Składniki dodajemy do kapusty i gotujemy razem jeszcze ok. 0,5 godzimy. 10 min. przed końcem dodajemy majeranek i resztę przypraw razem z koncentratem i dokładnie mieszamy. Gotowe!
Super, muszę spróbować tego przepisu ;) Może zrobiłabyś coś wegetariańskiego? Ostatnio jem dużo wegetariańskich posiłków, dobrze się po nich czuje.
OdpowiedzUsuń