Domowy burger
Składniki:
- mięso mielone - ja wybrałam indycze
- 6 bułek
- sałata
- pomidor
- ser żółty
- sos <klik>
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Mięso mielone dzielimy na 6 części i formułujemy kotlety. Na rozgrzany olej wrzucamy doprawione z wierzchu solą i pieprzem mięso. Smażymy po 5 min. z każdej strony, na 1 min. przed końcem kładziemy na kotlety ser żółty. Następnie przygotowujemy bułkę. Na bułce układamy kolejno: sałatę i pomidora, ser żółty z kotletem a na sam wierzch kładziemy trochę sosu do burgerów. Gotowe !
Jeżeli spodobał Ci się post zostaw komentarz albo zaobserwuj mnie.
To powinno być zabronione:)
OdpowiedzUsuńMiałem przejść na dietę ale... ta buła kusi:)
Aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuń