Udka nadziewane karmelizowaną papryką i mozzarellą



Składniki:

- papryka
- mozzarella
- 4 udka z kurczaka
- cukier
- bazylia
- słodka papryka
- sól i pieprz




Przygotowanie: Na patelnie wlewamy niewielką ilość oleju i smażymy  na niej paprykę. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i smażymy do czasu aż papryka będzie miękka. Z udek usuwam kości. Następnie faszerujemy mięso papryką i kawałkami mozzarelli, a z wierzchu obsypujemy bazylią oraz resztą przypraw. Pieczemy na foli w piekarniku przez ok. 15 min. z każdej strony na funkcji grill.









Paprykujemy 5 Warzywa psiankowate 2014

Zobacz także :

Komentarze

  1. Wygląda apetycznie :)

    Będę wdzięczna jeśli poklikasz w linki w ostatnim poście.
    pinkk-rainbow.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smacznie wygląda :D

    http://foxyladyme.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurczak i papryka to połączenie idealne. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty