Udka nadziewane karmelizowaną papryką i mozzarellą
Składniki:
- papryka
- mozzarella
- 4 udka z kurczaka
- cukier
- bazylia
- słodka papryka
- sól i pieprz
Przygotowanie: Na patelnie wlewamy niewielką ilość oleju i smażymy na niej paprykę. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i smażymy do czasu aż papryka będzie miękka. Z udek usuwam kości. Następnie faszerujemy mięso papryką i kawałkami mozzarelli, a z wierzchu obsypujemy bazylią oraz resztą przypraw. Pieczemy na foli w piekarniku przez ok. 15 min. z każdej strony na funkcji grill.
Zobacz także :
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBędę wdzięczna jeśli poklikasz w linki w ostatnim poście.
pinkk-rainbow.blogspot.com
Bardzo smacznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńhttp://foxyladyme.blogspot.com/
Kurczak i papryka to połączenie idealne. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
OdpowiedzUsuń